Log in

Setmana de l'Arquitectura i la Construcció -març'25-

L'activitat emmarcarda en les accions que porta a terme el Col·legi per promocionar l'Arquitectura Tècnica entre els joves i que recull el programa de l'ATjove, va tenir una gran acollida entre els estudiants del Grau de la UdG.

En aquesta edició van participar 5 col·legiats del CATGI, que van exposar la seva experiència laboral:

albertL'Albert Cabrera i Masferrer té una trajectòria professional basada en la direcció d'execució material, tant en obra privada com pública, podem destacar entre totes les seves obres el Teatre Municipal de Roses o el Pavelló de Camprodon. També ha desenvolupat la seva tasca com a director d'execució material en obres de l'Arata Isosaki, Toni Gironès, SOB Arquitectes i CC245.

La seva ponència en va centrar en les tipologies de fonamentacions profundes, capes drenant amb bentonites i morters excavables i l'existència i rellevància en la fonamentació del nivell freàtic del terreny.

 

carme domenechLa Carme Domènech Garcia, especialista en Seguretat i Salut, ha centrat la seva carrera professional en les coordinacions de seguretat i salut en obra privada i pública.

"La normativa en prevenció de riscos i en seguretat i salut és molt extensa. Cal tenir coneixements de la normativa,  procesos constructius,  equips i maquinària a utilitzar, però sobretot com actuar com a CSS segons les obligacions que recull la normativa.

La col·laboració entre els agents de l'obra eviten els accidents laborals."

Els estudiants van poder veure de la mà de la Carme quina formació és la recomanada per a exercir i quines són les eines de treball més habituals d'un CSS.

andreu xicoira

L'Andreu Xicoira Gallart, ha exercit en diferents branques de l'arquitectura tècnica com a assessor en l'administració pública; de professor de dibuix tècnic en una escola concertada, però sobretot ha centrat la seva carrera professional en treballs de topografia.

La seva presentació va tractar algunes de les sortides professionals que tenen els arquitectes tècnics més enllà de la direcció d'execució material, basant-se en la seva pròpia experiència. Les temàtiques que va exposar van ser la topografia, l'ensenyament i l'administració pública.

 

gloriaLa Glòria Casadevall Fusté, ha exercit com a lliberal en una empresa constructora com a cap d'obra durant 18 anys. També ha estat directora d'execució material d'edificis d'obra nova i obres de rehabilitació.

La seva ponència se centrava en l'aplicació de sistemes constructius en habitatges unifamiliars singulars.

 

 

xavier jaimeEn Xavier Jaime Novo és un arquitecte tècnic especialista en eficiència energètica, simulació tèrmica i certificació d'edificacions sota estàndards Passivhaus (PH Designer i Tradesperson) i NZEB i té una àmplia experiència en patologia, Laboratori de Control de Qualitat en Edificació i una àmplia trajectòria en docència i consultoria energètica i membre de la Junta de Govern del CATGI i membre de la Plataforma d'Edificació Passivhaus.

La seva presentació va tractar sobre l'estàndard Passivhaus, quins són els seus principis bàsics per a garantir un alt confort amb una mínima demanda energètica. Es va detallar aspectes com l'hermeticitat, l'aïllament tèrmic, la ventilació mecànica controlada i el test Blower Door per minimitzar infiltracions d'aire. També va recollir el paper de l'arquitecte tècnic en aquests projectes, incloent-hi la consultoria, la simulació energètica, la direcció d'execució i el control de qualitat en obra.

 

La jornada va aportar una visió molt àmplia als estudiants sobre la professió de l'arquitectura tècnica i el ventall de sortides professionals que té el Grau.

Tot seguit teniu un recull de les diferents ponències que es van veure a la jornada de la SAC.

27/03/2025